Övriga Fästelement

Fästelement för specialmaterial

Pressmutter för lättmetall

PHI finns med både invändig gänga och tapp. Tillverkade i stål och härdade för att motstå vrid- och dragbelastning i mjukare material som aluminium. Monteras med ett rörligt dorn.

Screw-sert

SCT är fästelement i härdat stål. Sortimentet har tagits fram för användning i mjukare material som aluminium, magnesium och härdade plaster.

Pressmutter för kretskort

P-KF2 (PCBR) och P-KFE (SCBR) är tillverkade i förtennat stål och används för att ge en gänga i kretskort.

Amecoil® trådgänginsatser

Finns som både frigående och låsande typ och används i alla sektorer inom industrin. Amecoil®-insatsen är en nödvändig produkt för pålitliga kvalitetsförband. Trådgängan är tillverkad av en diamantformad tråd och ger två koncentriska gängor, en invändigt och en utvändigt.Varje trådgänginsats har en avbrytartapp i en ända för snabb installation. Insatsen monteras för hand eller med maskin. Levereras styckvis eller på rulle. Utrustning finns för både för hand- & maskinmontering.

Självlåsande Anchor® nitmutter

ASL-sortimentet av gängade fästelement med låsning för tunnplåt tillför fördelarna med en låsfunktion till Anchor® nitmuttrar. ASL har en nylonring som ger en exakt låsfunktion och hög grad av återanvändning.

Självlåsande Anchor® Mini

MINLOK är en nitmutter för tunnplåt med en inbyggd mekanisk låsning vilket innebär en deformerad gänga. Muttern kombinerar enkelheten hos en MINARB med tillförlitligheten hos en självlåsande funktion.